Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

MEHIKA IMENOVALA 113. RAMSARSKO LOKALITETO 01.06.2009


Mehiška vlada je na Svetovni dan mokrišč, 2. februarja 2009, imenovala Humedales de Bahía Adair (42.430 ha) kot 113. mokrišče mednarodne pomembnosti.


Lokaliteto sestavljajo trije habitatni tipi; estuariji, arteški vodnjaki in slana močvirja, ki se nahajajo v Gran Desierto de Altar-ju, eni najbolj sušnih in ekstremnih puščav v severni Ameriki.
Zaščitenih je 12 živalskih vrst, ki jih najdemo pod posebno zaščito v mehiški zakonodaji, kot na primer ogrožena puščavska kili ribica (), ki je endemična v regiji ter vrste, ki so v Konvenciji o mednarodni trgovini z ogroženimi prosto živečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami (CITES), kot so morska želva (Caretta caretta), črnomorska želva (Chelonia agassizi), orjaška črepaha (Chelonia mydas), orjaška usnjača (Dermochelys coriacea) in zelenkasta želva (Lepidochelys olivacea). Tri morske ribe, glavoči vrste Gillichthys seta, Anchoa mundeoloides in Leuresthes sardina so endemične v severni Gulf of California kot tudi dve endemični rastlinski vrsti – Palmerjeva trava (Distichlis palmeri) in metlikovka vrste Suaeda puertopenascoa.
Glavna hidrološka vrednost tega mokrišča je vodonosnik Sonoyta-Puerto Peñasco Aquifer, predzgodovinska stvaritev.
Glavna raba zemljišč vključuje turizem in nepremičnine v obalnih območjih, izločevanje soli, znanstvene raziskave, ohranitev, okoljsko izobraževanje, ribolov, gojenje ostrig ter ekoturizem.


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas