Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

V GAMBIJI NOVA RAMSARSKA LOKALITETA 12.11.2008

Narodni park Niumi (4.940 ha) je postal tretja ramsarska lokaliteta v Gambiji.

Niumi je kompleks močvirnih tipov vzdolž dolge obale severnega dela reke Gambie. Razprostira se od obalnih do kopenskih močvirij, ki združuje pomembne hidrološke vrednote, varstvo pred poplavami, ponovna napolnitev podtalnice, utrditev obale in sedimentov ter zadrževanje hranil.
Rastlinstvo in živalstvo močno izstopa zaradi svojega obilja in prilagoditev na območje habitatnih tipov, ki jih najdemo znotraj tega območja.

Znamenito rastlinstvo vključuje gozdove z mangrovami, tigrasti lotus Nymphaea lotus,.. . Znamenito živalstvo vključuje 303 vrst ptic stalnic in
selivk, zahodnoafriške morske krave, leoparde in rdeče gvereze (op. vrsta opic).

Človekova raba znotraj območja je gojitev riža, reja živinoreje in ribištvo. V bližnji okolici obratujejo tudi manjše industrije.
Potencialne grožnje, ki pretijo narodnemu parku so neustrezno ribištvo, nezakonito lovstvo, širjenje kmetijske dejavnosti in zasipavanje s peskom.
Načrt upravljanja tega območja je bil posodobljen, upravni odbor je že osnoval naslednje izpopolnitve za ogrožene vrste.

Območje meji s Senegal's Delta du Saloum, ki je ravno tako na seznamu ramsarskih lokalitet. Skupni načrti upravljanja so bili dokončno oblikovani.


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas