Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

ČAD DODAL ZELO VELIKO OBMOČJE NA SEZNAM RAMSARSKIH LOKALITET 05.11.2008


Čad je imenoval »Plaine de Massenya« (2.526 ha) kot šesto močvirje mednarodne pomembnosti. S tem celotno območje države, ki je zavarovano v okviru Ramsarja, obsega 12.405,068 ha in je uvrščeno na drugo mesto, takoj za Kanado.


Območje leži v jugozahodnem predelu države. Gre za kopensko močvirje, ki tvori del jezerske kotline Čad in obsega sladkovodna barja, reke, vodotoke in potoke. Ima precejšnjo vlogo pri varstvu pred poplavami, zajemu sedimentov in obnovi podtalnice.
Različne ogrožene vrste, ki pritegnejo mnoge turiste so afriški slon, leopardi, nilski krokodil… Opaženih je bilo 386 vrst ptic, prav tako številne vrste rib zaradi nahajališča vegetacije kot so na primer trave vrste kostreba sp.
Najpomembnejše dejavnosti, ki omogočajo preživetje na tem območju so ribištvo, kmetijstvo in reja živine. Največje grožnje predstavljajo krčenje gozdov, visoka koncentracija živine, požiganje grmičevja, prekomerni ribolov, divji lov ter pomanjkanje tehničnega osebja, ki bi zagotovilo korektne vodstvene navade. V neposredni okolici pa območje ogrožajo predvsem raziskovalne dejavnosti nafte.
NGOs izvaja v območju razvojne projekte, izobraževanje krajevnih skupnosti s poudarkom na trajnostnem upravljanju njihovih virov ter popis trajnostnih energijskih virov.


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas