Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

PERU IMENOVAL POMEMBEN HABITAT MANGROV 21.10.2008


Perujska vlada je imenovala 13. močvirje mednarodnega pomena, “Manglares de San Pedro de Vice”.


To močvirje, ki obsega 3.399 ha v severnem Peruju, je zadnji relikt mangrov južne Tihooceanske obale v Južni Ameriki in je sestavljeno iz dveh vrst mangrov, črne mangrove Avicennia germinans in bele mangrove Laguncularia racemosa.


Manglares de San Pedro de Vice je del obalnega močvirja, ki je pomemben koridor za ptice selivke. Registriranih je bilo 98 vrst ptic stalnic in vodnih ptic selivk. Mangrove nudijo habitat ribam, plazilcem, nevretenčarjem, mikro favni in nekaterim vrstam sesalcev, kot so perujska puščavska lisica Pseudalopex sechurae, južni opossum Didelphys marsupialis in dihur vrste Conepatus semistriatus. Lokalnemu prebivalstvu pa nudi veliko socialno in ekonomsko pomembnost ter aktivnosti kot so ribištvo, izločevanje rakov in mehkužcev.
Trenutno območju preti neustrezno upravljanje in pomanjkljivo načrtovanje.


Območje vsako leto obišče ogromno turistov, ki za seboj puščajo odpadke. Le-ti se kopičijo in s tem uničujejo ne le vizualno podobo območja, ampak tudi prizadenejo tamkajšnje prostoživeče rastlinske in živalske vrste. Na tem območju je izjemno močan odnos med suhim gozdom, mangrovami in obalnimi puščavami, ki so zelo pomembne za sesalce in ptiče.


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas