Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

ZDA IMENOVALE 24. RAMSARSKO LOKALITETO 01.08.2008


Združene države Amerike so znano raziskovalno močvirje Olentangy, v zvezni državi Ohio imenovale kot 24. močvirje mednarodnega pomena.


Raziskovalni park rečnega močvirja (21 ha) je kompleks ustvarjenih in naravnih sladkovodnih rečnih močvirij, ki se nahajajo v univerzitetnem naselju Univerze v Ohiu, Columbus, v Ohiu. Močvirja vključujejo rečna, z drevesi prevladujoča močvirja, stalne reke, vodotoke, potoke ter sezonska in stalna barja. Je edinstvena kombinacija, saj zajema: - biološko raznoliko zbirko različnih močvirij in rečnih habitatov, ki so edinstveni in tipični za ta predel, - visoko kakovostno univerzitetno poučevanje in raziskovanje o podrobnostih o močvirjih, ekologiji in upravljanju, - je pomembno močvirje za ekoturizem in velik dosežek za mestno skupnost.


Kot rezultat stvaritve močvirja, obnovitve in upravljanja, se je ORWRP (Olentangy River Wetland Research Park) razvil v raznoliko kopico habitatov in rastlinskih ekosistemov, saj je zaščitil skoraj 160 vrst ptic, raznolike ribe in nevretenčarje v rekah in barjih, široko paleto sesalcev, dvoživk ter plazilcev. ORWRP je le en od dveh raziskovalnih močvirij v ZDA, ki je uvrščen v globalni močvirski konzorcij (GWX- Global Wetland Consortium). Raziskovalni park Olentangy je predstavljen na spletni strani http://swamp.osu.edu .


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas