Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

Nagrada Ramsarja za 2008: poziv za nominacije 18.10.2007

Nagrada Ramsarja za ohranjanje mokrišč je namenjena v počastitev posameznikov, organizacij in vladnih služb širom sveta, ki s svojimi dejanji bistveno prispevajo k spodbujanju ohranjanja in preudarne rabe mokrišč. Nagrade bodo podeljene za vsako izmed treh kategorij: upravljanje, znanost in izobraževanje. Nominacije morajo doseči Sekretariat najkasneje do 31. januarja 2008.


Nagrade Ramsarja za ohranjanje mokrišč bodo tokrat podelili na 10. srečanju podpisnic Ramsarske konvencije, ki bo potekalo od oktobra do novembra 2008 v Republiki Koreji. Kot ponavadi bodo tudi tokrat podelili nagrade v vsaki izmed treh kategorij: upravljanje, znanost in izobraževanje. Vsi trije nagrajenci bodo poleg nagrade Ramsarja prejeli še posebno nagrado Evian, denarno nagrado v vrednosti 10.000 US $, ki jo bo tudi tokrat podarila Skupina Danone.

Nominacije so namenjene spodbujanju posameznikov ali vladnih in nevladnih organizacij, ki so s svojimi aktivnostmi bistveno prispevale k dolgoročnemu ohranjanju in trajnostni rabi mokrišč, predvsem pa tistim iniciativam, ki so služile kot navdih ali praktični zgled drugim.

Nominacije morajo doseči Sekretariat najkasneje do 31. januarja 2008. Pošljete jih na spletni naslov: award@ramsar.org. Vse nadaljnje informacije, kriterije izbora, obrazce za nominacijo, kot tudi poročila preteklih zmagovalcev in njihove izjave lahko najdete na: http://www.ramsar.org/award/key_awards_index.htm.


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas