Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

18 september – svetovni dan monitoringa voda 18.09.2007

Številne države po svetu praznujejo 18. spetember za svetovni dan monitoringa voda (World Water Monitoring Day – WWMD).


Namen tega mednarodnega dogodka, ki ga skupaj organizirata Water Environment Federation (www.wef.org) in International Water Association (www.iwahq.org), je usmeriti pozornost javnosti na pomembno vlogo, ki jo svetovni držaljani širom sveta igramo pri zagotavljanju trajnostne zaloge čiste, uporabne vode. V okviru tega programa, ki se odvija vsako leto med 18. spetembrom in 18. oktobrom, potekajo v različnih deželah po svetu akcije monitoringa stanja lokalnih rek, potokov, jezer, morskih rokavov in ostalih vodnih teles.

Vsi podatki o kvaliteti vode, ki so jih v okviru tega dogodka zbrali šolarji, raziskovalci, študentje, prostovoljci širom sveta, so zbrani v bazi podatkov WWMD, ki tako ponuja unikaten prikaz trenutnega stanja svetovnih voda. Vse informacije v zvezi z dnevom monitoringa voda si lahko preberete na: http://www.worldwatermonitoringday.

Leta 2006 je 28.150 udeležencev testiralo kvalieto vode na 3.991 lokacijah v 39 različnih državah. Številke so se skraj podvojile od prvega WWMD leta 2003.


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas