Domov Kontaktirajte nas Zemljevid strani
 
 
 
RAMSARSKA MOKRIŠČA V SLOVENIJI
Spank Video
PRIJAVA NA E-NOVICE
če želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh, vpišite svoj e-mail:
Prijava
 
 
 
   
Novice
 
 

Mokrišča in turizem 25.07.2007

Wetlands International je izdal brošuro z naslovom MOKRIŠČA, ZMANJŠEVANJE REVŠČINE IN RAZVOJ TRAJNOSTNEGA TURIZMA: možnosti in ovir.


Turizem je glavni vir prihodka za 83% držav v razvoju. Mokrišča, kot so obale, reke in jezera igrajo pri tem vitalno vlogo. Razvoj turizma se vse bolj obravnava kot rešitev za premostitev revščine na območjih mokrišč, vendar pa brošura pokaže na to, da turizem prinaša ne le priložnosti temveč tudi grožnje.

Brošura je nastala v sodelovanju med Wetlands International, Nizozemskim komitejem IUCN (IUCN NL), Nizoremsko razvojno organizacijo Cordaid, Turistično organizacijo TUI Nizozemska, Sekretariatom Ramsarske konvencije in Turistično in okoljsko skupino Univerze in raziskovalnega centra Wageningen. Te organizacije, skupaj s številnimi drugimi, podpirajo preudarno rabo in ohranjanje mokrišč ter zmanjševanje revščine skozi, med drugim, razvoj trajnostnega turizma.

Publikacija je na voljo v angleškem, francoskem in španskem jeziku na spletnem naslovu: http://www.wetlands.org/publication.aspx?ID=8d31d63c-edef-4daa-b309-9674d6af52fa.

Naj opozorimo zgolj še na internetno stran, ki združuje vrsto gradiv na temo trajnostnega turizma: http://ramsar.org/about/about_sustainabletourism.htm.


 
 

 

  arhiv novic   -   predstavitev ramsarske konvencija   -   zemljevid strani    -   povezave   -   kontaktirajte nas